poniedziałek, 10 października 2011

Dieta kapuściana

Opisywana dieta jest ciekawą kuracją dla tych, którzy obawiają się efektu jo-jo obecnego zwłaszcza w dietach, w których zachodzi szybki spadek wagi w krótkim okresie czasu.

Na samym początku warto zwrócić uwagę na to, że dieta nie niesie za sobą żadnych skutków ubocznych i jest traktowana za jedną z najzdrowszych i najbardziej efektywnych. Dieta kapuściana zapewnia utratę dwóch kilogramów w zaledwie tydzień.

Wszystko przez kapustę, która jest podstawowym elementem jadłospisu opisywanej diety. Nie dość, że jest pyszna oraz dostarcza naszemu organizmowi najistotniejszego środki odżywcze, to także posiada bardzo mało kalorii. W 100 gramach surowej kapusty znajduje się blisko 25 kalorii, co jest prawie niczym. Bez wątpienia tytułowy produkt to nie wszystko, czym możemy się żywić – dieta zezwala na jedzenie owoców (prawie wszystkie prócz tych tuczących jak banany, preferowane są za to cytrusy) oraz białego mięsa. Można też stosować przyprawy takie jak czosnek czy pieprz, które wartościowo wpłyną na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.

Krótko mówiąc, pod warunkiem że zależy Ci na stabilnym spadku diety oraz nie masz głowy do liczenia kalorii, a co najistotniejsze – przepadasz za kapustą, to dieta kapuściana jest rozwiązaniem, nad którym możesz poważnie się zastanowić. Nie zapomnij tylko o sile woli – podjadanie słodkich rzeczy oraz tuczącego pożywienia zdoła zniszczyć finalny efekt twoich działań, więc też przed przystąpieniem do diety zaprojektuj własny jadłospis.

Komentarze (0):

Prześlij komentarz

Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]

<< Strona główna